Invulling van ons onderwijs

De Tovercirkel

Een sterke basis

Het verstevigen van de basisvaardigheden vinden wij belangrijk, daarom besteden we veel tijd en aandacht aan goede lessen taal, rekenen, spelling en lezen. Wij maken gebruik van de nieuwste methodes die bewezen effectief zijn. Op de Tovercirkel stemmen wij onze lessen af op waar uw kind al sterk in is en op welke vlakken nog aandacht nodig is.

Spelend leren in groep 1 en 2

In groep 1 en 2 doet uw kind met begeleid spelend leren kennis op en stimuleren we de ontwikkeling van uw zoon of dochter. Kleuters hebben een grote behoefte aan spelen. Al spelend kunnen ze zich het beste uiten en leren ze het meest. Met uitdagende speelhoeken in de klas bieden wij de ruimte om te spelen, te leren en te experimenteren. Op die manier werkt uw kind tevens aan verschillende doelen op het gebied van taal, rekenen en motoriek. Daarnaast spelen de kleuters twee keer per dag buiten. Al onze leerlingen hebben twee keer per week gymles.


Leren in thema’s

Uw kind krijgt tal van onderwerpen aangeboden via thema’s. In de groepen 1 en 2 werken we met thema's rondom spelend leren, zoals kabouters, vakantie en kriebelbeestjes. In groep 3 staan de thema's van de methode veilig leren lezen centraal, zoals dieren, wonen en natuur. In de groepen 4 t/m 8 koppelen we de thema’s aan lezen, zoals dieren, de ruimte en liefde. Omdat kinderen dit herkenbare en interessante onderwerpen vinden, hebben ze zin om ermee aan de slag te gaan en wordt werken aan onze leerdoelen nog leuker.